SPOT Festival med flere indslag fra Pindhunden

I denne weekend blev der afholdt SPOT Festival i Aarhus i strålende forårsvejr. Smukbussen holdt parkeret på Godsbanen og fungere stadigvæk som “skoven ud af Skanderborg” ambassadør for Smukfest. Bussen var jeg med til at købe, projektere og designe i 2005. Lidt derfra stod POPAP baren udviklet og produceret for Royal i to containere. Indrettet i robuste materialer der stadigvæk holder, detaljer som får øllene til at dreje rundt og praktisk indrettet til dem der skal arbejde bag baren i flere timer.
Fra Givismevognen som rullede ud sidste år i maj blev der spillet musik og den kan igen i år lånes gratis til kreativ udfoldelse på www.givisme.dk
Visit Aarhus Tiny Office havde præmiere som turistkontor, der hvor det sker og er et detaljeret værk der hylder og fremhæver Aarhus´ mange seværdigheder. På ganske få minutter kan den åbne op et sted for at formidle relevante informationer for de turister og tilkommende der besøger byen for hurtigt igen at flytte til en ny lokation.

Jeg er vild med det midlertidige

Bauhaus udvider og tilføjer Toptunet budcykel i udlejningen

Fredag den 3 marts åbnede Bauhaus i Valby og Ikke en Pind har udviklet og leveret en budcykel der med sikkerhed giver bilerne baghjul. Mere end et bagspejl, medvindspropel og bæredygtigt el ⚡️på det hele. Thomas Dambo har leveret den store røde værktøjskasse med værktøj i træ. Det er det nye sort.
Vi holder af når der er tillid til ide og evner fra en virksomhede der tør at gå imod traditionelle og forventlige reklame tiltag og ønsker derfor mere end medvind på cykelstien til Marketingchef Jesper Dalgaard Jensen og Bauhaus.
Er du på Valby kanten så smut ind og lån en toptunet cykel eller få en splint i fingeren fra det store træværktøj.

Realdania et Underværk ved Folkemødet og Royal Unibrew på gravens rand

For Realdanias kampagne Underværker byggede vi en oase på havnen i Allinge i forbindelse med Folkemødet. En scene, en bar og møbler lavet efter stolte håndværks traditioner i samarbejde med kommende håndværker fra Aarhus Tech og Produktions skolen på Bornholm. Et enkelt setup med øje for genbrug til næste års Folkemøde.
Jeg udviklede projektet i tæt samarbejde med Realdanias medarbejdere, hvor ønsker gik op med funktionalitet og et uforudsigeligt dansk sommervejr.

Når Copenhell om aftenen lukker sine porte bliver det med mulighed for at krybe ned i et sarkofag og lukke låget til for natten. Sammen med smede, tømrer, snedkere og scenografer har Ikke en Pind for Royal Unibrew opbygget en kirkegård der giver ly for de heldige eller uheldige om man vil. I hvert sarkofag er der redt op i varme røde omgivelser, lys i mørket og stærk Royal pilsner til at dulme nerverne. En scenografisk opstilling der kræver mod og vilje. Sådan en kunde har jeg i Royal Unibrew og et cool samarbejde er afviklet med Live Nation der står bag Copenhell.

Ikke en Pind fylder 5 år

1 juni 2011 registrede jeg Ikke en Pind ApS hos Erhvervsstyrelsen og sagde farvel til en selvskabt og tryg stilling som Kreativ TOP chef hos min ynglings festival Smukfest.
Fra første dag har det været mit mål at udfordre mine kunders vaner og i fælleskab udtænke og producere fysisk identitet. I et modigt og tillidsfuldt forhold har vi de sidste 5 år arbejdet med opgaver der spænder vidt. Udvikling af messestand konceptet for Billetlugen i Sverige, Systematic og ikke mindst Grundfos, hvor Jan Hellesøe var med til at udvikle et magisk mekanisk show der udspillede sig på ISH messen i Frankfurt. For Arla udtænkte vi i fælleskab Milk City opbygget midt i København af over 3000 mælkekasser og afprøvede Instagram for første gang. Sidenhen har vi produceret Arla´ tilstedeværelse ved Folkemødet på Bornholm og produkt samplings rundt i landet. I foråret 2014 åbnede Tivoli Friheden deres nye Hurlumhej hus og radiobil bane. Det blev altså ret godt.
Der er produceret Starwars lyssværd for Lego og senest fjernstyret sofa for Bolia altid i tæt samarbejde med Mads Wahlberg. Vi har håndteret Thomas Dambo´ Simon Selvgjort for Silvan af to omgange og produceret en intern medarbejder film for Johnson Controls, som vandt en pris i Paris.
Royal Unibrew ønske om en mobil bar blev til popup baren i 2 containere og om få uger præsentere vi sammen med Copenhell en kirkegård hvor 4 personer kan krybe ned i en kiste for natten. For RealDania kikker vi frem mod Folkemødet hvor vi sammen med Aarhus Tech bygger oplevelses univers og scene på havnens klipper. Vi tager mit Tiny Office med derover, kontoret der kan hægtes bag på bilen har vist sig at række ud i fremtiden, fra at være en ide om at tage mit kontor med mig overalt har andre fået øjnene op for den tanke og derfor er vi i gang med at producere flere kørende kontorer for en bred vifte af kunder.
Nu er det så officielt sommer og så går tankerne og virket altid tilbage mod rødderne i Skanderborg. Jeg er fortsat i fuld vigør med udvikling og produktion af Smukfest. En legeplads og et fællesskab helt udover det sædvanlige og nu for 5 år en fast kunde.

Alt hvad der er udviklet og skabt fra ide til handling på kort tid har kun kunnet lade sig gøre fordi et dygtigt netværk har været indkaldt til at løse de enkelte opgaver og vi har været mange allerede på de 5 år siden starten. Specielt Marianne Junge , Pim Feijen, Rasmus Fabech, Claus Aabo, Kasper Van Deurs, Ditte Risgaard, Sebastian Kaalund, Søren Sørensen, Anders Siggaard, Mads Wahlberg, Simon Steffensen og Geert Hallberg (min far der holder øje og hånd i regninger ind og ud) Sille Sterll står der ved min side og indgyder mod til mere, det elsker jeg hende også for. Der er mange flere og de er ikke glemt. Tak for samarbejdet.
Helt særligt er mit parløb med Thomas Vovemod omkring begrebet Givisme og vores fælles virke omkring Vanebrudspalæet og Verner Bryder på Søren Frichs Vej i Aarhus. En særlig Givisme ånd vi dyrker og sender videre. En ægte leg.

Jeg har ikke et sekund fortrudt springet ud i selvstændigheden. Et liv der udfordres, udvikler, skaber forbindelser og viser hvad mod og tillid kan skabe når ideerne og den hellige ild opstår sammen med kunderne.

Dagen fejres med direktion, ansat og rengøringen 1 mand i alt. Samler de nye ispinde visitkort og ellers står dagen på ikke en pind

Arkitekt/Design studerende til praktikophold hos Ikke en Pind & Smukfest 2016

Har du lyst til at prøve kræfter med dine aktuelle kompetencer? Designe og tegne det vi bygger?
I et praktik ophold hos Ikke en Pind ApS bliver tankerne til virkelighed indenfor få måneder. Jonas Pindhund Hallberg arbejder med midlertidighed i form af unikke installationer og design opgaver for virksomheder og organisationer, samt har et tæt udviklings relateret samarbejde med Smukfest i Skanderborg hvor Jonas er en innovativ indpisker i foreningen.

Ikke en Pind har tidligere haft praktikanter fra Arkitektskolen og her var opgaven for den studerende at udvikle og visualisere opgaver for VIA, Arla, Royal og Smukfest.
Den studerende vil blive udfordret på vante tankegange og vil stifte bekendtskab med oplevelsesøkonomi i virkeligheden. Meget mere om tidligere opgaver og bag om Ikke en Pind her på siden.
Arbejdet foregår fra Vanebrudspalæet på Søren Frichs Vej 20 i Aarhus og på Festival kontoret Birkevej 20 i Skanderborg.

Interesserede kan sende en mail med en kort profil og tanker om udbytte til pindhund@ikkeenpind.dk

Ikke en Pind ApS
Søren Frichs vej 20
8000 Aarhus C
Danmark

Smukfest og sponsor synlighed

Den seneste måned har jeg hjulpet min ynglings festival med at skabe nye tiltag til publikum. Smukfest åbner dørene op på onsdag og det med oplevelser opfundet og bygget af professionelle samarbejdspartnere og ikke mindst frivillige. Vi har forsøgt at involvere sponsorer på en oplagt og begavet måde der giver god og oplagt synlighed. Det er Can Sleep de store øl dåser et godt eksempel på. De fejre 10 år i år. Et nyt tiltag i år er Hesten en bar der omkring en heste trailer og en lade (der blev designet i skoven på bagsiden af en sømpakke) præsentere Royal økologiske produkter i landlige omgivelser. Bålstedet Brændpunkt brander Tordenskjold i stor stil. Jægermeister holder en cool stil højt mellem bøgetræerne og sådan bindes ideer og eksekvering sammen på smukkeste vis endnu en gang. Kom selv ud og kik! Dørene åbnes kl. 15 onsdag.

Design og produktion Europæisk Kulturhovedstad i Ridehuset

De sidste måneder har Ikke en Pind sammen med Arkitekt og Designer Ditte Risgaard skabt formen for udstillingen Rejsen til 2017 der i Ridehuset Aarhus præsentere status for Europæisk Kulturhovedstad 2017 En stram og ens præmisse for udstillerne, hvor udfoldelsen præsenteres i ens PVC kupler i tre forskellige størrelser. Informative plakater og Reboard silhuetter har skabt rum i rum mens sænket lys række, sky loft af balloner og Reboard/ballon træer har skabt lys og intimitet. En transformation af det gamle fredede Ridehus både ude og inde til et kik ud i fremtiden, koordineret og bygget op på 30 timer i et tæt samarbejde med 2017 sekretariatet, projektledere og kendte og nye samarbejdespartnere, her bør Laser Tryk fremhæves for deres mod til at lege med nye formater og udfordringer på udstillingskupler og Reboard materiale. Solbjerg Murer & Tømrer for deres fine snedker arbejde med regions reolen og deres gåpåmod. Rejsen frem mod 2017 bør opleves i dagene 14 – 18 April i Ridehuset Aarhus

Messestand for Systematic og en kontorvogn på vej

Systematic valgte Ikke en Pind til messe leverandør da Mimer suiten en intelligent læringsløsning skulle præsenteres på Danmarks Læringsfestival i Bella Centeret 3-4 marts 2015. Med udgangspunkt i Mimer logoet blev hele standen holdt i et enkelt og stramt greb som skilte sig ud fra mængden. Mét i Mimer gik igen i selve konstruktionen og møblerne.
Hele standen er bygget med genbrug for øje, nem at samle og del elementer som f.eks ståbordene i sort mdf vil kunne bruges i virksomheden resten af året. Hele opgaven blev løst på under 3 uger. Til tiden og indenfor det aftalte budget.

I disse uger går jeg og lægger sidste hånd på den mobile kontorvogn. Et kontor rum på en bil trailer der kommer ud til kunden. Her kan vi afholde de indledende møder der inspirere til den udsigt vi ønsker. Vognen bliver et synligt bevis på mit virke og en effektiv arbejdsplads. Var det noget? Måske skulle du også flytte ind i et mobil kontor der viser dit og virksomhedens profil, bruge en alternativ mandskabsvogn, en salgs kiosk? Vil du se muligheden?

Smukfest planlægges i detaljen

Min ynglings festival Smukfest i Skanderborg præsentere i år flere gode tiltag der sammen med en skærpet indretnings strategi gerne skulle give publikum en helt igennem elegant og finurlig festival oplevelse. Sammen med kollegaer og frivillige tager jeg igen i år en tørn med at skabe Danmarks Smukkeste Festival 6-10 august. Klik på billedet.

Nyt Hurlumhejhus i Tivoli FrihedenNyt Hurlumhejhus i Tivoli Friheden

Så sker der stort nyt i Tivoli Friheden Aarhus lørdag den 12 april

De seneste mange måneder har Ikke en Pind i tæt samarbejde med forretningspartner og ven Marianne Junge ombygget Frihedens totalt nedslidte Hurlumhejhus, Radiobil banen og Gevinstboderne. Alt sammen et meget stort løft af området i hjertet af tivoli.
Udover få vigtige krav fra tivoli ejernes side har der været frie hænder til at skabe særlige og oplevelsesrig forlystelser, skræddersyet til aktiv oplevelse og en visuel fryd for øjet. Hurlumhejhuset vil med titlen Illusions Fabrikken byde på helt nye oplevelser som løft et øje, kravl på Marselisborg slot og heftig rotation i Spiral rummet. Klassikere som tromle og spejllabyrint vil også være at finde tilført nye dimensioner og dekoreret med heftig inspiration fra Tim Burtons farverige verden.
Hele ombygningen har kun kunnet lade sig gøre med hjælp fra gode samarbejdspartnere de trofaste og de nye og så et helt fantastisk forløb med Direktør Henrik Olesen og Udviklingschef Nikolai Milman fra Tivoli Friheden.Så sker der stort nyt i Tivoli Friheden